tromaktiko: Η στιγμή που 11χρονος δίνει μάθημα ζωής πριν τον θάνατό του! Δείτε τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία!

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Η στιγμή που 11χρονος δίνει μάθημα ζωής πριν τον θάνατό του! Δείτε τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία!



Μία φωτογραφία κάνει, τις τελευταίες μέρες, τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο. Μία ομάδα γιατρών...
υποκλίνεται μπροστά σε έναν 11χρονο μικρό ήρωα.

Έχουμε μιλήσει, ξανά, για την ασιάτικη κουλτούρα και τη νοοτροπία που εμποτίζει τις πράξεις των κατοίκων της Ανατολής. Επικεντρωθήκαμε, κυρίως, σε Κορεάτες και Ιάπωνες, με αφορμή γεγονότα της επικαιρότητας.

Μάλιστα, ένας αναγνώστης μας, ήταν αρκετά ευγενικός, ώστε να μας στείλει τις δικές του σημειώσεις, αναφορικά και με τη σκοτεινή πλευρά της ιαπωνικής κουλτούρας. Αποκτήσαμε, έτσι, μία, σχετικά, συνολική εικόνα.

Τώρα, μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μας αναγκάζει να στρέψουμε, ξανά, το βλέμμα ανατολικά. Αυτή τη φορά, στην Κίνα και στη συγκινητική υπόθεση του 11χρονου Liang Yaoyi.

Η ιστορία του Liang Yiaoyi

Ο μικρός Liang, σύμφωνα με τα μέσα που αναφέρονται στο θέμα, είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος τον οδήγησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Εκεί, αφού πάλεψε με τη νόσο, πήρε μία γενναία απόφαση.

Αρχικά, άλλαξε τα σχέδια που είχε για το μέλλον. Από μεγαλοεπιχειρηματίας που θα κέρδιζε πολλά χρήματα, αποφάσισε ότι, αν θεραπεύονταν, θα γινόταν γιατρός, για να "θεραπεύσει όλους όσους υποφέρουν από αρρώστιες".

Η στιγμή, όμως, που ανάγκασε όλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο του ήρθε μετά, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ξεγελάσει τον θάνατο. Πήρε την απόφαση να σώσει όσες περισσότερες ζωές μπορούσε.

Δώρισε, με δική του πρωτοβουλία, τα νεφρά και το συκώτι του σε ασθενείς που είχαν ανάγκη επείγουσας μεταμόσχευσης, και ολόκληρο το κορμί του σε ιατρική σχολή για έρευνα.

Η παρακάτω φωτογραφία, όπως μεταδίδουν κινέζικα μέσα, λήφθηκε μετά την εγχείρηση αφαίρεσης των οργάνων του, τον Ιούνιο. Η πιο δυνατή συναισθηματικά εικόνα που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό.

Οι γιατροί έβγαλαν το σώμα του στον διάδρομο, και υποκλίθηκαν τρεις φορές μπροστά του και στη μητέρα του που κλαίει για το παιδί (κέντρο):

Είναι, πραγματικά, αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε ο Liang. Ένα 11χρονο αγόρι, την ώρα που νιώθει ότι φεύγει από τούτο τον κόσμο, τόσο άδικα και τόσο νωρίς, να αποφασίζει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε κάποιους άλλους, άγνωστους σε αυτό ανθρώπους.

Η ωριμότητα της σκέψης, η αλήθεια της πράξης, τα βήματα από την επιθυμία να γίνει γιατρός για να σώσει ζωές μέχρι την έμμεση και μετά θάνατον εκπλήρωση του ονείρου του να μπει σε μία ιατρική σχολή, δεν μας αφήνουν παρά να περιγράψουμε όσα έκανε ως "όμορφα".

Σπάνια η λέξη "όμορφος" συνοδεύει τον θάνατο. Πιο σπάνια, όμως, ένας άνθρωπος, πόσω μάλλον ένα παιδί, επιδεικνύει τέτοιο μεγαλείο ψυχής, στην εποχή μας.

Όπως σπάνια, άνθρωποι δείχνουν τόσο έμπρακτα τον σεβασμό τους σε μία πραγματικά μεγάλη πράξη, όπως οι γιατροί που υποκλίνονται, στην προκειμένη περίπτωση.

Καλό ταξίδι, μικρέ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!