tromaktiko: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους



Τρεις Αλβανοί ήταν τα μέλη της σπείρας που εδώ και ένα μήνα ληστεύει ηλικιωμένους σε περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά τις τελευταίες δυο ληστείες που διέπραξαν, έπεσαν... στα χέρια των αστυνομικών που οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους και κατάφεραν να τους εντοπίσουν άμεσα.

Οι αλλοδαποί δράστες, που συνελήφθησαν στην περιοχή Χώρα, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας. Νωρίτερα, είχαν εισβάλει με καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε δυο σπίτια στην κοινότητα Αμπελόφυτο. Στο ένα απείλησαν μια 90χρονη και άρπαξαν 50 ευρώ και ένα δαχτυλίδι, ενώ στο άλλο έριξαν από τα κρεβάτια τους έναν 90χρονο και έναν 79χρονο φίλο του που φιλοξενούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώτος και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Και από τους δυο άρπαξαν 750 ευρώ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης εισέβαλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού στην περιοχή Χώρα την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν, τους ακινητοποίησαν με την απειλή βίας, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και έφυγαν. Στην ίδια κοινότητα, στις 19 Μαρτίου, τρύπωσαν από το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι ενός 91χρονου, τον ακινητοποίησαν μαζί με την 79χρονη σύζυγό του με την απειλή βίας χρησιμοποιώντας ως όπλο ένα αγροτικό εργαλείο, άρπαξαν 300 ευρώ και δυο τραπεζικά βιβλιάρια και εξαφανίστηκαν.

Στις 6 Μαρτίου, οι δράστες χτύπησαν μια 90χρονη γυναίκα στο σπίτι της στην κοινότητα Διόδια του δήμου Μεσσήνης και άρπαξαν 250 ευρώ, κοσμήματα άγνωστης αξίας και το κινητό τηλέφωνο της ηλικιωμένης. Η πρώτη ληστεία είχε γίνει στις 25 Φεβρουαρίου στην κοινότητα Βαλύρα του δήμου Μεσσήνης με θύμα μια 72χρονη γυναίκα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της. Οι εισβολείς την ξύπνησαν με χαστούκια και άρχισαν να της ζητούν χρήματα. Της πήραν 140 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!