tromaktiko: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις



Στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα για το 2015 αναδείχθηκε...
εκ νέου η Βιέννη, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Mercer, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική, ενώ τελευταία στον κατάλογο των αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου κατατάχθηκε η Βαγδάτη.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται μια σειρά άλλων παραγόντων όπως η προσωπική ασφάλεια, η υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα καθώς και οι παροχές από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι για τη νέα διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, τόνισε πως η επιλογή της Βιέννης για επανειλημμένη φορά σε πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα αποδεικνύει αφενός ότι αναγνωρίζονται διεθνώς τα υψηλά κοινωνικά πρότυπα, οι καλές υποδομές και οι πολιτιστικές της προσφορές.

Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Χόιπλ, αποτελεί προπάντων μια εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.

Την τελευταία δεκαετία η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές "Πρωτεύουσα των συνεδρίων", καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής κατάταξης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!