tromaktiko: Ελληνικής καταγωγής ο ιατροδικαστής για την αεροπορική τραγωδία - Δείτε τον [photos]

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ελληνικής καταγωγής ο ιατροδικαστής για την αεροπορική τραγωδία - Δείτε τον [photos]



Ελληνικής καταγωγής είναι ο επικεφαλής ιατροδικαστής για την... υπόθεση του μοιραίου Airbus των Germanwings που συνετρίβη στις Άλπεις.

O Μάικλ Τσόκος, με μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Έλληνα, αξιωματικό του εμπορικού ναυτικού, γεννήθηκε στο Κίελο της Βόρειας Γερμανίας. Σήμερα είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ιατροδικαστές στη Γερμανία, αναλαμβάνοντας τώρα το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των πτωμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Όπως δήλωσε οι εμπειρογνώμονες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για τον εντοπισμό των μελών των 150 επιβατών και του πληρώματος. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 600 ανθρώπινα μέλη και έχουν καταφέρει να απομονώσουν 78 διαφορετικούς κλώνους DNA από τα μέλη.

O κ. Τσόκος επιβεβαιώσε ότι βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέλη της σορού του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους Andreas Lubitz. Ελπίζει μάλιστα ότι τα ανθρώπινα μέλη του Lubitz μπορούν να παράσχουν χρήσιμα στοιχεία για την ιατρική αγωγή που λάμβανε και να οδηγήσουν σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με το τι τον οδήγησε να ρίξει το αεροπλάνο.

Μιλώντας στην Bild, ο Μίκαελ Τσόκος είπε πως ελπίζει ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες το 95% των θυμάτων θα έχουν αναγνωριστεί και θα έχουν δηλωθεί και επισήμως νεκροί.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!