tromaktiko: Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για το φιλί στο στόμα!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για το φιλί στο στόμα!



Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το γαλλικό φιλί; Σας παρουσιάζουμε κάποια στοιχεία για το φιλί στο στόμα που μάλλον.... δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

1. Το φιλί μπορεί να καθορίσει την πορεία της σχέσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ζευγάρια που απολαμβάνουν τα φιλιά και τα χάδια και όχι μόνο τη σεξουαλική επαφή, διατηρούν υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις.

2. Πότε έμαθες να φιλάς;

Ενστικτωδώς, τα δύο τρίτα των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά, κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού. Το περίεργο είναι ότι αυτή είναι μία συνήθεια που αποκτά κανείς από την κοιλιά της μαμάς του. Πράγματι, τα περισσότερα έμβρυα γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά.

3. Τα φιλιά σε κάνουν ευτυχισμένο - η!

Μια συνάντηση και μερικά φιλιά με το έταιρο ήμισυ είναι αρκετή για να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα. Και αυτό γιατί τα φιλιά απελευθερώνουν ενδορφίνες και οξυτοκίνη στο σώμα, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους, αισιόδοξους και με λιγότερο στρες!

4. Τα γαλλικά φιλιά μεταφέρουν… τεστοστερόνη.

Οχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες λατρεύουν τα γαλλικά φιλιά, αφού με αυτό τον τρόπο μοιράζονται μαζί της την τεστοστερόνη τους, με αποτέλεσμα η σύντροφος τους να γίνεται περισσότερο παθιασμένη και να αυξάνει τη λίμπιντό της.

5. Είναι πολλά τα... μικρόβια!

Ξέρατε ότι κάθε φορά που δίνεται ένα γαλλικό φιλί ανταλλάσσετε 80 εκατομμύρια διαφορετικά μικρόβια; Γιαυτό ακόμα και στο φιλί χρειάζεται προσεκτική επιλογή συντρόφου. Βέβαια όταν έχετε μόνιμο σύντροφο τα μικρόβιά σας είναι κοινά μετά από κάποιο διάστημα.

6. Εχεις φιλήσει ποτέ περισσότερο από 50 ώρες;

Κρατηθείτε: Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί, που έχει καταγραφεί επίσημα, διήρκεσε 50 ώρες 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα! Beat that!

7. Το φιλί δεν υπάρχει σε όλες τις κουλτούρες.

Πολλοί λαοί δεν φιλούνταν στο στόμα για πολλά χρόνια. Την αρχη έκαναν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές, οι οποίοι διέδωσαν το γαλλικό φιλί στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Ινουίτ για παράδειγμα (λαοί που κατοικούν στις αρκτικές περιοχές) έτριβαν τις μύτες τους και μύριζαν τα μάγουλα του άλλου!

8. Τι συμβολίζει το φιλί των νεονυμφων;

Υπάρχει λόγος που η νύφη και ο γαμπρός φιλιούνται στο τέλος του μυστηρίου (στην Ελλάδα φιλιούνται στο αυτοκίνητο). Το φιλί αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς συμβολίζει την επισφράγιση της ένωσης των δύο. Είναι κάτι σαν να υπογράφουν συμβόλαιο.

9. Οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα ζώα που φιλιούνται στο στόμα!

Οι αγελάδες, τα σκιουράκια, τα σαλιγκάρια και κάποια θαλάσσια πτηνά ανταλλάσσουν επίσης φιλιά, αλλά μόνο τα φιλιά που δίνουν οι χιμπατζήδες είναι παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων. Τα υπόλοιπα ζώα απλά αγγίζονται στο πρόσωπο!

10. Ανταλλάξτε φιλιά, κόψτε το γυμναστήριο!

Κατά τη διάρκεια ενός γαλλικού φιλιού χρησιμοποιείς 34 μυς στο πρόσωπό σου, ενώ σε ένα πεταχτό φιλί μόνο δύο! Με το φιλί μπορείς να κάψεις 5 θερμίδες σε μερικά δευτερόλεπτα, έτσι αν επιδοθείτε σε ανταλλαγή γαλλικών φιλιών για 10 ώρες μπορείτε να κάψετε όσες θερμίδες θα καίγατε με μια επίσκεψη στο γυμναστήριο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!