tromaktiko: Καρέ καρέ τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες για να επιζήσουν σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος...[video]

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Καρέ καρέ τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες για να επιζήσουν σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος...[video]



O φόβος ότι μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο στα 30.000 πόδια είναι αυτός που κατακλύζει πολλούς ανθρώπους και τους αποτρέπει να μπαίνουν στα αεροπλάνα...
Με αφορμή αυτό και με δεδομένο ότι όσοι ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνα θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Βritish Airways κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τι πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Το βίντεο προέρχεται από τα μαθήματα ασφάλειας πτήσεων που δίνονται στο Λονδίνο και λαμβάνουν χώρα μέσα σε έναν προσομοιωτή καμπίνας Boeing 737, ενώ ο εκπαιδευτής ασφαλείας στη British Airways Αντι Κλαμπ, δίνει συμβουλές για να γνωρίζουν οι επιβάτες τι πρέπει να κάνουν στην περίπτωση που το αεροπλάνο τους πρόκειται να συντριβεί.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες σε περίπτωση κινδύνου:

  • Πρέπει να ακολουθούν ακριβώς τις οδηγίες των αεροσυνοδών. Γιατί (αν και κανείς δεν τους δίνει σημασία) μπορεί να είναι η λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
  • Οι κουρτίνες στα παράθυρα του αεροπλάνου θα πρέπει να είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης ώστε οι αεροσυνοδοί να μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει έξω.
  • Τη στιγμή που θα πέσουν οι μάσκες οξυγόνου, πρέπει να τις φορέσουν πρώτα οι ενήλικες και μετά τα παιδιά που ενδεχομένως συνοδεύουν. Κάθε επιβάτης έχει 12 δευτερόλεπτα πριν λιποθυμήσει. Αν βοηθήσει πρώτα το παιδί, εκείνος θα χάσει τις αισθήσεις του και το παιδί ουσιαστικά θα μείνει αβοήθητο!
  • Πρέπει να προσέξετε τους αεροσυνοδούς για το που βρίσκεται το σωσίβιο. Κάθε εταιρία αποθηκεύει τα σωσίβια αλλού. Τα σωσίβια πρέπει να τα φουσκώσετε αφού βγείτε από την καμπίνα του αεροσκάφους.
  • Αν το αεροπλάνο γεμίσει καπνούς, αναπνέετε φυσιολογικά και μείνετε ψύχραιμοι. Εκείνη την ώρα, πρέπει να έχετε το κεφάλι σας χαμηλά, αφού ο καπνός είναι πιο ελαφρύς από τον αέρα και χαμηλά θα έχετε πιο καθαρό αέρα. Καλό θα ήταν να καλύψετε το στόμα σας με κάτι.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!