tromaktiko: Μια απάντηση στον Επίτιμο ΑΓΕΣ Τσέλιο

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μια απάντηση στον Επίτιμο ΑΓΕΣ Τσέλιο



Ο Επίτιμος ΑΓΕΣ Τσέλιος, δημοσιοποίησε μια επιστολή κάλεσμα να ψηφίσουμε «ΝΑΙ», που...
θυμίζει τα παιχνίδια που παίζουν τα εγγόνια του: «πάρ' τα όλα» και «μονά ζυγά δικά του…».

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Τσέλιος, που πρέπει αν επισημάνουμε και εμείς ότι την περίοδο της θητείας του δεν είχε επιλέξει ποτέ να μιλήσει δημόσια, προσπαθεί να βάλει στο ίδιο καλάθι τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, τα πατροπαράδοτα αντιδραστικά θέσφατα, το πελατειακό κράτος και τα προνόμια των ανώτατων στρατιωτικών, τις πολεμικές δαπάνες, με τα νέα Μνημόνια.

Από την επιστολή του αξίζει να δούμε το λέει και τι υπονοεί:
«Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ την Ελλάδα εκτός Ε.Ε.».

Ουσιαστικά επαναλαμβάνει τη μεθόδευση όλου του αστικού κατεστημένου και της προπαγάνδας των ΜΜΕ όπου το δίλημμα στο Δημοψήφισμα μετατρέπεται από «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις μνημονιακές προτάσεις των Ε.Ε.-ΔΝΤ-Τοκογλύφων», σε «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην παραμονή της χώρας σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ».

Ανεξάρτητα την σαφή αρνητική μας τοποθέτηση αν είχε τεθεί τέτοιου είδους δίλημμα, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται απλώς για απειλή και τρομοκράτηση, για καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας, επιχείρηση που θα έπρεπε να είχε καταδικάσει και αντιταχθεί ο ΑΓΕΣ Τσέλιος, αντί να λάβει ενεργά μέρος.

«Δεν πιστεύω αυτό που βλέπω: κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ, συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων και στα πρατήρια καυσίμων και τούτο όχι λόγω κήρυξης πολέμου».
Και ξαφνικά, ο ΑΓΕΣ Τσέλιος «έπιασε επαφή» με τον πλανήτη γη.

Και γνώρισε μια χώρα που την λένε Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια βιώνει καταστάσεις σκληρού ταξικού πολέμου:

Να θυμίσουμε στον ΑΓΕΣ Τσέλιο ότι σε αυτή τη χώρα και εξαιτίας των Μνημονίων, υπάρχουν 1,5 εκατ. Άνεργοι, 25000 Άστεγοι, 250000 νέοι που μετανάστευσαν, 500000 συμπολίτες μας που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης-μόνιμης εισφοράς, δεκάδες χιλιάδες που οι καταχρεωμένες τράπεζες απαιτούν να τους κατάσχουν το σπίτι εξαιτίας των μέτρων σωτηρίας των τραπεζών, χιλιάδες άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια στις  λαϊκές ή στα συσσίτια!
«Ο Στρατός όμως πρέπει να μείνει ΟΡΘΙΟΣ, καθότι είναι ένας υγιής και βασικός πυλώνας της πατρίδος μας και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι.

Ο Στρατός είναι απαραίτητος για τα δύσκολα.

Οι συνεχείς αναφορές για δήθεν περικοπές των δαπανών, εξοικονόμηση χρημάτων από κλείσιμο μονάδων, σχηματισμών και στρατοπέδων και η πλήρης αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΘΑ, είναι λόγια χωρίς βαθιά σκέψη και καλή εκτίμηση.

Ως εκ τούτου, η μη ορθή εκτίμηση και οι λάθος αποφάσεις θα έχουν ζημιογόνα αποτελέσματα για τον Στρατό και την πατρίδα μας».

ΑΓΕΣ Τσέλιο, νομίζουμε ότι μας δουλεύετε…
Μας καλείτε ουσιαστικά να ψηφίσουμε ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν 5000-6000 χιλιάδες απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. και μόνιμου προσωπικού!

Μας καλείται να ψηφίσουμε ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν μείωση των πολεμικών δαπανών κατά 200-400 εκατ. ευρώ!

Και ταυτόχρονα να μην αλλάξει τίποτε στον Στρατό...

Να μην κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα που διατηρούνται μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται οι ανάγκες του άθλιου πελατειακού κράτους, τα τοπικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά και για να δικαιολογούνται τόσες πολλές θέσεις ανώτερων και κυρίως ανωτάτων στρατιωτικών, υπερβαίνοντας σε αναλογία και τις ΗΠΑ!
Ή μήπως ΑΓΕΣ Τσέλιο προτείνετε οι περικοπές των 200-400 εκατ. ευρώ στις πολεμικές δαπάνες που απαιτούν οι τοκογλύφοι, να γίνουν στις όποιες κοινωνικές παροχές και να μπουν νέοι φόροι στον εργαζόμενο λαό;
Παράλληλα, συνεχίζεται τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά αποπροσανατολιστικά λογύδρια:
«Ο Στρατός όμως πρέπει να μείνει ΟΡΘΙΟΣ, καθότι είναι ένας υγιής και βασικός πυλώνας της πατρίδος μας».
Συνεχίζεται δηλαδή να αδιαφορείτε για τα σκάνδαλα των πολεμικών εξοπλισμών και κάθε είδους προμηθειών, με την ενεργή συμμετοχή συναδέλφων σας στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστρατεία!
Σκανδαλώδη εξοπλιστικά προγράμματα που δεν γνώρισαν το ΟΧΙ παρά μόνο από ελάχιστους στρατιωτικούς!

Τεράστια οικονομικά εγκλήματα των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την ενεργή συμμετοχή γνωστών επιχειρηματιών, που συνέβαλαν καθοριστικά στο να οδηγηθεί ο λαός μας στην Χρεωκοπία.
Και τώρα με το ΝΑΙ σας, θέλετε ξανά, να φορτώσετε μόνο σε αυτόν τα βάρη…

«Το προσωπικό του Στρατού μας όπως πάντα, από τον Αρχηγό ΓΕΣ, του αξιωματικούς τους υπαξιωματικούς μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη γνωρίζουν πολύ καλά την αποστολή τους, πιστεύουν σε αυτή και είναι ορκισμένοι και αποφασισμένοι να την φέρουν εις πέρας με επιτυχία».
Αλήθεια, ο Επίτιμος ΑΓΕΣ Τσέλιος δεν άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις των συναδέλφων του Επίτιμων Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ που αποκάλυψαν ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, τις οποίες υπηρέτησε ο Αντιστράτηγος Τσέλιος, είχαν δώσει διαταγές ανάληψης κατασταλτικών επιχειρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Δε βαριούνται φαίνεται κάποιοι να παίζουν το παιχνίδια «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ-ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ-ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ, ΤΑ ΕΧΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ» και το παίζω «μετά Χριστό προφήτης», δίνοντας συμβουλές.
Συμβουλές όμως που συντηρ
ούν και αναπαράγουν τις αιτίες, τα συμφέροντα και τις αστικές πολιτικές που οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό μας στην κοινωνική καταστροφή, στην σύγχρονη δουλοποίηση, με την συνδρομή του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού!

Πιστεύουν επομένως όλοι αυτοί που έπαιξαν ρόλο σε όλα αυτά, ότι μπορούν ή στο κάτω κάτω δικαιούνται, να μας Συμβουλεύουν;
Αφήνουμε επομένως τον Επίτιμο ΑΓΕΣ Τσέλιο να ψηφίσει μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Καραμανλή και το Μητσοτάκη –γιατί αλήθεια στο άκουσμα αυτών των ονομάτων μας έρχονται μνήμες σκανδάλων όπως Βατοπέδι, εξοπλισμοί, Χρηματιστήριο, Μεγάλα Έργα, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ,  Siemens…και οι λέξεις Διαπλοκή, Διαφθορά…

Και δηλώνουμε ότι οι Φαντάροι, μαζί με την υπόλοιπη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αποκλεισμένους, στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!