tromaktiko: Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί σε ενδεχομένη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί σε ενδεχομένη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος



Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον φαρμακευτικό κλάδο πληροφορίες που θέλουν...
την κυβέρνηση να επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να δώσει επίσημη απάντηση για το θέμα, κατηγορώντας την παράλληλα για εμπαιγμό του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι, η κυβέρνηση καθ' υπόδειξη των Θεσμών επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός.

Η εν λόγω διάταξη αποτελεί εμπόδιο στο άνοιγμα του επαγγέλματος και στην δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδας φαρμακείων, υπό τη μορφή ανώνυμων εταιρειών, όπως προβλέπει μεταξύ άλλων η εργαλειοθήκη (tool-kit) του ΟΟΣΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμηνύει ότι «Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κ.λπ.). Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς».

Οι φαρμακοποιοί καλούν τόσο τον Πρωθυπουργός, όσο και τον υπουργό Υγείας, αλλά και την πρόεδρο του ΕΟΦ, να τοποθετηθούν επισήμως διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι «θα αντιληφθούν όλοι ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες. Θα αντιληφθούν επίσης ότι, δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!