tromaktiko: ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Πτωχεύει πασίγνωστη εταιρεία ρούχων

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Πτωχεύει πασίγνωστη εταιρεία ρούχων



Η γνωστή εταιρεία...

American Apparel έχει καταθέσει αίτηση για πτώχευση... διότι τα χρέη της έχουν ξεπεράσει το 60% των περιουσιακών της στοιχείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της American Apparel στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε ομόλογα θα ανταλλαχθούν με συμμετοχικά δικαιώματα και η American Apparel θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση ακόμη και μετά την αναδιοργάνωσή της.

Η λειτουργία της εταιρείας που έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις της, έχοντας κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων, πρόκειται να συνεχιστεί κατά τη διαδικασία αναδιοργάνωσης η οποία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες και υποστηρίχθηκε από το 95% των πιστωτών της. Η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε ο ιδρυτής της Dov Charney απολύθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου έπειτα από πολλαπλές κατηγορίες από πρώην εργαζόμενες για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι ζημιές είναι συνεχόμενες από το 2010, σωρευτικού ύψους 338 εκατ. δολαρίων, ενώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ανακοινώθηκαν ζημιές 92,9 εκατ. δολαρίων. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, το σύνολο των υποχρεώσεών της ήταν στα 411,1 εκατ. δολάρια, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν αξία 250,1 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η χρηματοδότηση και το νέο κεφάλαιο που θα προσφέρουν οι δανειστές της θα μειώσει το χρέος της στα 135 εκατ. δολάρια από τα 300 εκατ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!