tromaktiko: Ιατρικό θαύμα: Ξανά-συνέδεσαν με την σπονδυλική στήλη το κεφάλι μωρού

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ιατρικό θαύμα: Ξανά-συνέδεσαν με την σπονδυλική στήλη το κεφάλι μωρού



Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες δύο ημέρες η...
συγκινητική είδηση ότι ένα αγοράκι 16 μηνών ζει από θαύμα και μάλιστα θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει και να έχει μια κανονική ζωή, έπειτα από ένα σοβαρότατο τροχαίο, στο οποίο το κεφάλι του αποκολλήθηκε εσωτερικά από τη σπονδυλική του στήλη.
Γιατροί στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας κατάφεραν κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο: συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι του μωρού με την σπονδυλική του στήλη, σε μία πολύωρη και πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο χειρουργός Τζεφ Άσκιν και η ομάδα του επανένωσαν τους σπονδύλους με τη βοήθεια ειδικού σύρματος και στη συνέχεια πήραν τμήμα από τα πλευρά του μωρού, ώστε να σταθεροποιήσουν τους σπονδύλους.

Το 16 μηνών βρέφος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με την αδερφή του και τη μητέρα του που οδηγούσε, όταν συγκρούστηκαν μετωπικά με άλλο όχημα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ο λαιμός του μικρού Τζάκσον Τέιλορ έσπασε και το κεφάλι του αποκόπηκε εσωτερικά από το υπόλοιπο σώμα του.

«Πολλά παιδιά δεν θα είχαν επιβιώσει από αυτόν τον τραυματισμό και - αν τα είχαν καταφέρει-  δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ή να αναπνεύσουν», υποστηρίζει  Τζεφ Άσκιν.

Ο μικρός Τζάκσον θα πρέπει για 2 μήνες να φορά γύψο και ένα ειδικό κολάρο, που θα επιτρέψει στους ιστούς και τα νεύρα ανάμεσα στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη του να επουλωθούν. Όμως, θα αναρρώσει πλήρως και η μητέρα του μιλά δακρυσμένη για θαύμα και ευχαριστεί τον θεό και τους γιατρούς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!