tromaktiko: Απίστευτες ιστορίες! Σκηνοθέτησαν την... απαγωγή τους και έμειναν αξέχαστοι!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτες ιστορίες! Σκηνοθέτησαν την... απαγωγή τους και έμειναν αξέχαστοι!



Ποιος δεν επιθυμεί απλά να εξαφανιστεί, έστω και για λίγο;
Οι βαριεστημένοι από τη ζωή, ή όσοι είναι ανήμποροι να διαχειριστούν το στρες της όποιας κατάστασης, τι πιο υγιές από το να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να αναζητήσουν μια νέα αρχή. Ωστόσο, αρκετοί το έχουν ονειρευτεί, ελάχιστοι το έχουν κάνει πράξη.

Οι παρακάτω άνθρωποι (σε κάποιες από τις περιπτώσεις δεν υπάρχει σχετικό φωτογραφικό υλικό), όχι μόνο είχαν την επιθυμία να εξαφανιστούν, αλλά έστησαν την απαγωγή τους ως μια αυθόρμητη, κάπως επιπόλαιη και μερικές φορές ανόητη, έσχατη λύση. Φυσικά, το πλήρωσαν με κακή δημοσιότητα, κοινωνική κατακραυγή και με φάκελο στην αστυνομία.

Jason Laperriere


Το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2012, ο 25χρονος Jason Laperriere, από το North Bay του Οντάριο των ΗΠΑ, «ψάρεψε» από το δρόμο μια γυναίκα και της έκανε τη δελεαστική πρόταση: να του προσφέρει σεξ έναντι ναρκωτικών. Το ζευγάρι αφού, συνευρέθηκε σεξουαλικά, «χαλάρωνε» κάνοντας χρήση ναρκωτικών μέχρι τις 3 το πρωί. Ο νεαρός, μετά την άγρια αυτή νύχτα, άρχισε να νιώθει τύψεις για το πώς θα δικαιολογούσε την απουσία του στην κοπέλα του. Οπότε, σκαρφίστηκε ένα σχέδιο, που ο ίδιος έκρινε ότι ήταν εξαιρετικό: να πείσει ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ο ίδιος, ζήτησε από τη γυναίκα της παθιασμένης νύχτας, να τηλεφωνήσει στην αγαπημένη του και να την ενημερώσει ότι δυο άγνωστοι τον είχαν βάλει με τη χρήση βίας στο αυτοκίνητό τους, για χρέος 12.000 σε εμπόρους ναρκωτικών. Ακολούθως, ο  Laperriere τηλεφώνησε με τη σειρά του στην φίλη του, λέγοντάς της ότι οι δράστες υπό την απειλή όπλου, τον μετέφεραν σε όλη την πόλη με το αυτοκίνητο για αρκετές ώρες μέχρι να μάθουν που έμενε. Φοβούμενη για τη ζωή του αγοριού της, η φιλενάδα του 25χρονου ενημέρωσε την αστυνομία και φυσικά όταν το «θύμα» επέστρεψε τελικά σπίτι, έπρεπε να λογοδοτήσει στις αρχές. Ο «τρομοκρατημένος» νεαρός, ήταν τόσο πειστικός που έδωσε μάλιστα και τα ονόματα των «απαγωγέων» του.

Προφανώς, η αστυνομία δεν «έχαψε» την ιστορία του και κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης ανάκρισης, ο Laperriere «έσπασε» ομολογώντας την απάτη του.Οι εισαγγελείς πρότειναν ποινή φυλάκισης 4-6 μήνες. Αν και είχε δοθεί η δικαστική εντολή ο νεαρός να μην έχει καμία επαφή με την πρώην φίλη του, εκείνος της τηλεφωνούσε από τη φυλακή, παρακαλώντας την να τον δεχτεί πίσω. Εκείνη απέκρουσε τις όποιες προσπάθειές του για συμφιλίωση.

Sierra «CeCe» Sims



Η 18χρονη Sierra, είχε όλα εκείνα που κάθε έφηβη Αμερικανίδα ονειρεύεται: ήταν όμορφη, δημοφιλής και ταλαντούχα. Σπούδαζε με υποτροφία στο μπάσκετ στο πανεπιστήμιο Auburn στην Αλαμπάμα και ήταν ένα από τα αστέρια της ομάδας. Αλλά η πραγματική της αγάπη, ήταν η μουσική. Ο πατέρας της εξάλλου, είναι ο βραβευμένος με Γκράμι, Tommy Sims που έγραψε μαζί με τον Έρικ Κλάπτον, το τραγούδι «Change the World».

Η νεαρή ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια του λατρεμένου της πατέρα ωστόσο, το μπάσκετ της απορροφούσε αρκετό χρόνο και ενέργεια με αποτέλεσμα να νιώθει ασφυκτική πίεση στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις ακαδημαϊκές και αθλητικές της υποχρεώσεις. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της αρνητικής περιόδου, ήταν καταστροφικό για την 18χρονη η οποία στράφηκε στο αλκοόλ.

Η νεαρή, απουσίασε ένα πρωινό από την προπόνηση κάτι που ανησύχησε τον προπονητή της ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Σύντομα σήμανε συναγερμός ενώ στις προσπάθειες εντοπισμού της έλαβαν μέρος μονάδες και από το FBI. Οι συμφοιτητές της, ανέφεραν στην αστυνομία, ότι είχαν δει την Sierra να βγαίνει από την πίσω πόρτα του κοιτώνα και να εξαφανίζεται πάνω στο ποδήλατό της μέσα στη νύχτα.

Περίπου ένα 24ωρο αργότερα, η Sims πλησίασε έναν αστυνομικό και του ανέφερε ποια ήταν. Όταν οδηγήθηκε ενώπιων των αρχών, είπε την εξής ιστορία απαγωγής: ένα φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τον κοιτώνα από όπου βγήκαν δυο άτομα. Οι άγνωστοι την εξανάγκασαν να μπει στο όχημα ενώ στη συνέχεια την ανάγκασαν να πάρει χάπια και να καταναλώσει αλκοόλ. Όταν ένας αξιωματικός την πίεσε για περαιτέρω λεπτομέρειες, εκείνη ομολόγησε ότι η όλη ιστορία ήταν προϊόν της φαντασίας της. Απλά ήθελε να ξεφύγει από την πίεση, όπως παραδέχτηκε.


Caitlyn Rose Pare



Η 25χρονη Caitlin Rose Pare, ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού, χωρίς να έχει ποτέ προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Ώσπου τραυμάτισε την πλάτη της στη δουλειά και εθίστηκε στα παυσίπονα. Ο εθισμός της μάλιστα βγήκε εκτός ελέγχου, με την Caitlin να προμηθεύεται μια σειρά από αμφιβόλου προέλευσης χάπια από λαθρεμπόρους, και εκτροχιάστηκε, όταν συσσωρεύτηκε το χρέος της σε έναν από τους προμηθευτές της.

Η νεαρή μητέρα, ήξερε πολύ καλά ότι έπρεπε να βρει τρόπο να πληρώσει ειδάλλως θα ερχόταν αντιμέτωπη με δυσάρεστες συνέπειες.  Στις 14 Νοεμβρίου 2013, η Pare εμφανίστηκε ως απαγωγέας στέλνοντας μηνύματα στην μητέρα της, τον πατριό της και το αγόρι της, αξιώνοντας το ποσό των 350 δολαρίων ως λίτρα. Στα μηνύματα, έγραφε ότι η κόρη της, Caitlyn Rose Pare, είχε απαχθεί ενώ εκείνο που έστειλε στον πατριό της έγραφε σχετικά: «Έχεις 20 λεπτά πριν αποτελειώσουμε το κορίτσι, γέρο. Αυτό το χρέος θα πληρωθεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Η μητέρα της Caitlyn φυσικά ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές οι οποίες από την αρχή υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή την υπόθεση «απαγωγής». Οι διαπραγματευτές υποψιάστηκαν περισσότερο την απάτη, όταν μιλούσαν αποκλειστικά και μόνο με την Pare και όχι απευθείας με τους απαγωγείς. Τελικά, η αστυνομία ζήτησε από την 25χρονη να πει στους απαγωγείς της ότι θα έβαζαν το ποσό των 350 δολαρίων σε τράπεζα ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν το τηλέφωνό της. Οι αστυνομικοί είδαν την νεαρή μαζί με έναν άντρα να πηγαίνει στο γκισέ της τράπεζας προκειμένου να εισπράξουν το ποσό. Φυσικά συνελήφθησαν και οι δυο και η νεαρή ομολόγησε και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες κατ’ οίκων περιορισμό.

Niv Asraf


Η αστυνομία του Ισραήλ, έλαβε τον Απρίλιο του 2015 μια κλήση που ενημέρωνε για την απαγωγή του 22χρονου Niv Asraf, κοντά σε ένα παλαιστινιακό χωριό. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε άμεσα τις αρχές ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ο στρατός. Το τηλεφώνημα έγινε από τον στρατιώτη Eran Nagauker οποίος είπε ότι εκείνος και ο Asraf οδηγούσαν σε περιοχή της Δυτικής Όχθης όταν έσκασε το λάστιχό τους.

Σύμφωνα με τον Nagauker, ο Asraf μετέβη στο παλαιστινιακό χωριό Beit Anun προκειμένου να βρει εργαλεία για το λάστιχο. Δεδομένου ότι στην περιοχή είχαν δολοφονηθεί τρεις ισραηλίτες έφηβοι, η κινητοποίηση ήταν κάτι παραπάνω από γιγαντιαία. Στις έρευνες συμμετείχαν εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στις παρακείμενες περιοχές ενώ σηκώθηκαν μέχρι και ελικόπτερα.

Οι έρευνες έγιναν μέχρι και πόρτα πόρτα, ενώ είχαν στηθεί μέχρι και οδοφράγματα. Ο νεαρός εντοπίστηκε τελικά σε ένα κοντινό χωριό, να κοιμάται σε έναν υπνόσακο έχοντας μαζί του και τρόφιμα. Αρχικά, ειπώθηκε ότι ο Asraf σκηνοθέτησε την απαγωγή του προκειμένου να κερδίσει πίσω την πρώην αγαπημένη του, αλλά τελικά, όπως προέκυψε, το έκανε για να εξαφανιστεί λόγω χρημάτων που όφειλε σε μέλη του υποκόσμου. Οι δυο άντρες απολογήθηκαν ενώπιον του κοινού για τις πράξεις τους.

Robert Groomer


Το 2004, η αστυνομία στο Ardmore της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, κλήθηκε σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι του 42χρονου Robert Groomer. Η γυναίκα του, που είχε καλέσει τις αρχές, έλαβε δικαστικά μέτρα προστασίας από τον βίαιο σύζυγό της και στη συνέχεια το ζευγάρι χώρισε οριστικά. Μετά το διαζύγιο, η γυναίκα μετακόμισε στην Λουιζιάνα την ίδια στιγμή που ο 42χρονος ήταν αποφασισμένος να ξανακερδίσει την πρώην σύζυγό του, με κάθε τρόπο. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, τα μίντια της Λουιζιάνα μετέδιδαν ότι ένας άντρας ονόματι Robert Groomer, είχε απαχθεί και κρατούνταν ως όμηρος.

Η αστυνομία που διεξήγαγε τις έρευνες, συμμετείχε και το FBI, ανταποκρίθηκε σε μια κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία που ανήκε στην πρώην σύζυγο του Groomer, στο Natchitoches της Λουιζιάνα. Έπειτα από σχετική έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι η φωτιά είχε τεθεί σκόπιμα καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης. Η αστυνομία άρχισε να υποπτεύεται τον 42χρονο ο οποίος ήταν ειδικός στα εκρηκτικά. Στις 24 Αυγούστου, η αστυνομία συνέλαβε τον Groomer και καταδικάστηκε με ουκ ολίγες κατηγορίες.

Bonnie Sweeten


Η 38χρονη Bonnie Sweeten από το Feasterville, της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ζούσε μια ζωή μέσα στη χλιδή: επισκέψεις σε πολυτελή εστιατόρια, εξωτικές διακοπές αρκετές φορές το χρόνο, ρούχα γνωστών σχεδιαστών στις ντουλάπες της. Αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν πώς κατάφερνε και ανταποκρινόταν οικονομικά σε όλα τα παραπάνω. Ο σύζυγός της ήταν απλά ένας τοπογράφος ο οποίος δεν κέρδισε αρκετά χρήματα.

Η αλήθεια ήταν ότι η Sweeten είχε διαπράξει απάτη στο δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν: Καταχράστηκε το ποσό των 640.000 δολαρίων από μια εταιρεία και κατάφερε να πάρει δάνειο ύψους 150.000 δολαρίων με νέα απάτη κατά του αφεντικού της. Επιπλέον, «δανείστηκε» άλλα 280.000 δολάρια από συγγενείς ενώ είπε μέχρι και ψέματα στον σύζυγό της ότι διέθετε πτυχίο νομικής.

Όταν όμως ο κλοιός άρχισε να σφίγγει επικίνδυνα μιας και οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση απάτης, η γυναίκα αποφάσισε να το βάλει στα πόδια. Τον Μάιο του 2009, η ίδια κάλεσε τις αρχές αναφέροντας ότι δυο αφροαμερικανοί είχαν απαγάγει την ίδια και την εννιάχρονη κόρη της, ενώ στην πραγματικότητα επιβιβάζονταν σε πτήση για την Disney World.

Οι αρχές βρέθηκαν μπροστά στην απάτη όταν ανακάλυψαν ότι η γυναίκα είχε κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 12.000 δολαρίων, οπότε έγιναν πολύ σκεπτικοί αναφορικά με το θέμα της απαγωγής. Τριάντα ώρες μετά το τηλεφώνημα της απαγωγής, η Sweeten συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 8ετή ποινή κάθειρξης.


Jennifer Wilbanks



Τον Απρίλιο του 2005, η 32χρονη ιατρική βοηθός Jennifer Wilbanks από το Duluth της Τζόρτζια των ΗΠΑ, ζούσε ευτυχισμένες στιγμές όταν αποδέχτηκε την πρόταση γάμου του αγαπημένου της. Ο γάμος περιγραφόταν ως το κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, με 14 παρανύφους και 14 κουμπάρους. Το ζευγάρι είχε στείλει πάνω από 600 προσκλητήρια αλλά όλα ξαφνικά «πάγωσαν». Η νύφη εξαφανίστηκε τέσσερις ημέρες πριν το χαρμόσυνο γεγονός, μια είδηση που προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης. Στις 26 Απριλίου, η 38χρονη βγήκε από το σπίτι, όπου μοιραζόταν με τον αρραβωνιαστικό της, για τζόκινγκ και δεν επέστρεψε ποτέ πίσω.

Στις αναζητήσεις μετά την εξαφάνισή της, έλαβαν μέρος εκτός από την αστυνομία, και πάνω από 300 συμπολίτες της τη στιγμή που κάθε μέσο των ΗΠΑ, μετέδιδε την είδηση μαζί με το ότι δινόταν αμοιβή 100.000 σε όποιον έδινε κάποια πληροφορία.

Τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, η 32χρονη τηλεφώνησε στον σύντροφό της από το Νέο Μεξικό  λέγοντάς του ότι είχε απαχθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά από μια γυναίκα και τον ισπανόφωνο φίλο της. Όταν το FBI άκουσε την ιστορία από την ίδια, κάτι τους προβλημάτισε αξιώνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Υπό την αστυνομική πίεση, η Wilbanks λύγισε και παραδέχτηκε ότι είχε αγχωθεί από τις προετοιμασίες του γάμου και πως το είχε σκάσει με ένα λεωφορείο αρχικά για το Λας Βέγκας και στη συνέχεια για το Νέο Μεξικό. Καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή και διατάχθηκε να αρχίσει ψυχοθεραπεία. Για την ιστορία, το ζευγάρι άρχισε τις αλληλομηνύσεις για τα χρήματα που έβγαλαν με την πώληση της ιστορίας τους στα μέσα.


Ankita Lavender


Όταν το αγόρι της 16χρονης Ankita, από το Middleburg  της Φλόριντα, αποφάσισε να τη χωρίσει, τα νέα συνέτριψαν την νεαρή. Από το νεανικό μυαλό της πέρασαν δεκάδες σχέδια για το πώς να τον πείσει να αλλάξει γνώμη και τελικά κατέληξε πως αυτό θα το πετύχαινε μόνο αν έδειχνε για εκείνη συμπόνια. Ένα βράδυ του Απριλίου του 2014, η ανήλικη τηλεφώνησε στον πατέρα της λέγοντάς του ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από δυο άντρες.

Η μητέρα της ενημέρωσε έντρομη την αστυνομία η οποία σήμανε συναγερμό και άμεσα στήθηκε μια γιγαντιαία κινητοποίηση με Amber Alert, ελικόπτερα… Αργά το βράδυ εκείνης της ημέρας, ένας μοτοσικλετιστής κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε ότι βρήκε μια νεαρή ξαπλωμένη στην άκρη ενός δρόμου. Η κοπέλα ήταν η Lavender.

Αν και η έφηβη δεν είχε εμφανή τραύματα, μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Μπροστά στις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών, η 16χρονη αποκάλυψε ότι όλα ήταν μια απάτη. Απλά ήθελε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να συγκινήσει το πρώην αγόρι της... Η αστυνομία έλαβε χρηματική αποζημίωση από τους γονείς.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!