tromaktiko: Οι αγρότες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο [video]

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο [video]



Γέμισε αγρότες η πλατεία Συντάγματος και αυτή την στιγμή στήνουν σκηνές και μοιράζουν μανταρίνια στους περαστικούς...


Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι όπως ήδη έχουν δείξει από το πρωί ενώ στην κυβέρνηση δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος των γεγονότων.

«Θα μείνουμε κι απόψε κι αύριο το βράδυ. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αγροτικό και φορολογικό. Εαν δεν τα πάρουν πίσω, εμείς θα εξαφανιστούμε από τον χάρτη» λένε οι Κρητικοί αγρότες.


Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Μετά το τέλος των επεισοδίων οι αγρότες έψαλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από μια ελληνική σημαία και τραγούδησαν το τραγούδι "Πότε θα κάνει ξαστεριά".






Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή, από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν αλλά γρότες από όλη την Ελλάδα φτάνουν σταδιακά στην πρωτεύουσα ενώ έκλεισε πριν από λίγη ώρα ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ετοιμάζει τα επόμενα βήματα της και συγκεκριμένα για το τι θα κάνει από Δευτέρα. ενώς διαρρέει ότι έχει ήδη αρχίσει ένα έιδος διαλόγου με μέρος των αγροτών.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι μάλλον πολύ αισιόδοξη, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα δείχνει ότι αγρότες αφήνουν τα μπλόκα και τις εθνικές οδούς και έρχονται στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος από παντού με κάθε μέσον όπως πλοία, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα.

Υπάρχουν αναφορές για αγρότες από 68 μπλόκα από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Ηδη έχουν στηθεί σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ενώ σημειώνεται ότι μόνο το πρωί αποβιβάστηκαν στην Αθήνα 3.000 αγρότες από την Κρήτη με τρία πλοία.

Έρχονται και οι αγρότες από την Κέρκυρα

Οι αγροτικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αναρτώντας πανό σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης και πραγματοποιώντας εκ νέου νέο συλλαλητήριο σήμερα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφετηρία την πλατεία Σαρόκο.

«Οι αγρότες της Κέρκυρας θα μετακινηθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και θα δώσουν ένα βροντερό "παρών" στην μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών Συλλόγων στη Νίκαια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα Βασίλης Αρμενιάκος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αν δεν αποσυρθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στο νησί, από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Δεν παραιτούμαστε και επιμένουμε στην απόσυρση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που αν δεν προκύψει, θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τα μπλόκα θα παραμείνουν, θα ενισχυθούν και θα στηθούν και άλλα, όπου και αν χρειαστεί».

Πριν από λίγο έφτασε στη Βουλή ο υπυοργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και δήλωσε ότι: «Οι εκπρόσωποι των αγροτών να απομονώσουν αυτούς που κάνουν επεισόδια. Είνια κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας να προστεθούς αυτές οι μαύρες σελίδες. Για εμάς ο δρόμος είναι ένας. Αυτός του διαλόγου. Κι αυτόν ήδη τον έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός».

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή υπάρχει αστυνομικό μπλόκο στον Ισθμό για να εμποδίσει την κάθοδο των τρακτέρ της Πελοπονήσου στην Αθήνα.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!