tromaktiko: Εμμένει η Περιφέρεια στην κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Εμμένει η Περιφέρεια στην κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου



Με αφορμή το νέο δυστύχημα, ξημερώματα της Μ. Τρίτης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου και το νέο...
φόρο αίματος στο «Μολόχ» της ασφάλτου, αυτή τη φορά ενός 47χρονου οδηγού νταλίκας με ρυμουλκούμενο, έρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το πρόβλημα με τα διόδια Μοσχοχωρίου.

Αν και την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου 2014, στον ίδιο δρόμο είχαν θυσιαστεί τρεις νεαροί κάτοικοι Ριζομύλου και Στεφανοβικείου (δύο αδελφές 18 και 21 χρονών και ένας νεαρός 21 χρονών) και όλοι τότε έπεσαν στο πρόβλημα και διαβεβαίωναν για λύσεις, δυστυχώς σχεδόν δύο χρόνια μετά η κατάσταση δεν άλλαξε στο παραμικρό. Η μόνο παρέμβαση θα γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που με εργολαβία που θα ξεκινήσει εντός των ημερών, ύψους 630.000 € θα φτιάξει την ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας, στην προσπάθειά της να μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Σε δήλωσή της με αφορμή το νέο θανατηφόρο δυστύχημα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρύνη, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμμένει στην αρχική θέση που είχε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα και είναι κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.
«Δεν συμφωνούμε ούτε καν με τη μείωση του αντίτιμου. Η Περιφέρεια αυτό υποστήριζε, τότε υπήρχε αντιπολιτευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε μαζί μας, σήμερα που είναι κυβέρνηση, μπορεί να το ρυθμίσει», δήλωσε.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι θέμα νομικό, που αφορά τροποποίηση του νόμου και αλλαγής της σύμβασης με την παραχωρησιούχο.

Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να καταργηθούν τα διόδια, γιατί η τιμή των 3,90 € είναι απαράδεκτη, για τόσο μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις. Ειδικά για τα βαρέα οχήματα, έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη για μείωση των διοδίων, εδώ και χρόνια, διότι αυτά κυρίως δημιουργούν το πρόβλημα, επιβαρύνοντας το δρόμο και προκαλούν τα μεγαλύτερα και θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να βελτιώσει την ασφάλεια στην Παλαιά Εθνική Οδό, που είναι δρόμος – καρμανιόλα, διότι για να γλιτώσουν διόδια τα φορτηγά εκτρέπουν την πορεία τους από την ΠΑΘΕ, ξεκινά εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος, ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση και να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων.

«Η εργολαβία βελτίωσης της ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας ξεκινάει εντός των ημερών, καθώς συμβασιοποιήθηκε, ευτυχώς, πριν την αποχή των εργοληπτών. Η εργολαβία είναι προϋπολογισμού 623.000 € και προβλέπεται να γίνουν ασφαλιστικές και τεχνικές εργασίας στο δρόμο καρμανιόλα», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρης Μαγνησίας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!