tromaktiko: Περπάτησε ξανά με το καροτσάκι ο παράλυτος σκύλος που υιοθέτησε η Μ. Πυργιώτη [video]

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Περπάτησε ξανά με το καροτσάκι ο παράλυτος σκύλος που υιοθέτησε η Μ. Πυργιώτη [video]



Τα πρώτα του βήματα με καροτσάκι έκανε στις 28 Απριλίου ο ανάπηρος σκυλάκος που έμεινε...
παράλυτος – καθώς χτυπήθηκε από όχημα – στη Σαλαμίνα πριν από μερικούς μήνες. Για το ζώο που φρόντιζε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δεν είχε χρήματα για να το βοηθήσει περισσότερο, έκανε έκκληση η Γωγώ Ντελή με την οποία και επικοινωνήσαμε για να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός.

Στην έκκληση μας – αφού διάβασε το σχετικό δημοσίευμα – ανταποκρίθηκε αμέσως η δημοσιογράφος Μαριάνα Πυργιώτη η οποία ενδιαφέρθηκε – και δεν έμεινε στα λόγια – για το ζώο, που τελικά το υιοθέτησε. Ο Τέντυ στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκε από την ίδια από τη Σαλαμίνα στο Γραμματικό Αττικής στη νέα του οικογένεια. Αρχικά επειδή είναι τόσο φοβισμένος ήταν επιθετικός, αλλά πλέον εμπιστεύεται την κα Πυργιώτη, η οποία παρήγγειλε και καροτσάκι στα μέτρα του.

Χθες έγινε η πρόβα από τον Βασίλη Τζιγκουρά, κατασκευαστή του αμαξιδίου, και όλα πήγαν καλά. Ο Τέντυ που έχει υποφέρει πολύ συνεχίζει να είναι διστακτικός με τους ξένους αλλά όχι με την κα Πυργιώτη όπως εξήγησε η ίδια στο www.zoosos.gr θα παραμείνει για μερικές μέρες ακόμα «υπό περιορισμό» μέχρι να μάθει να κάνει βόλτα και με λουρί ώστε στη συνέχεια να είναι ασφαλής και στον κήπο του σπιτιού του μαζί με τα άλλα σκυλιά της οικογένειας.

To ζώο αυτό που σερνόταν στο χώμα και το κορμί του είχε γεμίσει πληγές πλέον έχει ό,τι δεν απέκτησε ποτέ του, δικό του σπίτι, χάδια, τροφή, νερό, προστασία, καροτσάκι και εκείνη που θα βρίσκεται πάντα κοντά του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!