tromaktiko: Τρένα που απεργούν στις διακοπές, αεροδρόμια χωρίς κwλόχαρτο και μια χώρα που υπάρχει μόνο στους χάρτες

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Τρένα που απεργούν στις διακοπές, αεροδρόμια χωρίς κwλόχαρτο και μια χώρα που υπάρχει μόνο στους χάρτες



Του Στρατή Μαζίδη 
Εμφανή σημάδια διάλυσης παρουσιάζει πλέον αυτός ο τόπος. Ο καθένας κάνει αυτό που θέλει.
Τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού...
Σιδηροδρόμου απέργουν από το Μεγάλο Σάββατο έως το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα. Ένας καταχρεωμένος οργανισμός, όταν οι αντίστοιχοι σε όλη την Ευρώπη αποτελούν μοχλό ανάπτυξης, αντί να δουλέψει αυτές τις ημέρες, απεργεί. Τώρα αν εσείς είχατε κλείσει και προπληρώσει εισιτήριο, ας προσέχατε.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι τουαλέτες δεν έχουν χαρτί υγείας. Φανταστείτε τι εικόνα σχηματίζουν πχ οι ξένοι τουρίστες. Ούτε τον πισινό μας δεν μπορούμε να καθαρίσουμε στοιχειωδώς.

Στις εθνικές και επαρχιακές οδούς λαθρομετανάστες έχουν αναλάβει τα σημεία ελέγχου. Τσεκάρουν τα έγγραφα των πάλαι ποτέ ιδιοκτητών αυτής της χώρας και τους λένε «no, no, no», άλλοτε πάλι μπλοκάρουν τη σιδηροδρομική γραμμή. Βρίσκουν και τα κάνουν. Στον τόπο τους θα είχαν τιμωρηθεί και μόνο στη σκέψη να πράξουν κάτι αντίστοιχο.

Στον αέρα πετούν τούρκοι και σκοπιανοί ενώ στις θάλασσες πλέουν καναδοί, ολλανδοί και γερμανοί.

Άλλοι πάλι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και όλη την ιδεολογία. Όταν όμως βλέπουν πως η ιδεολογία «κατάσχει» την περιουσία τους, τότε θυμούνται πως πρέπει να υπάρχει τάξη και όρια.

Στο λιμάνι του Πειραιά κουμάντο κάνουν οι Αφγανοί. Πίνουν, μεθούν, πλακώνονται κι άμα λάχει, μαχαιρώνονται.

Στην Ειδομένη υπάρχει χάος. Αλίμονο αν τα έφερε έτσι η ζωή να έχεις γεννηθεί και να ζεις εκεί.

Την ίδια στιγμή ένα μπουλούκι αυτοπροσδιοριζόμενο ως κυβέρνηση, θεατής στα σοβαρά γεγονόταμ ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα εθνοκτόνα μέτρα, ένας άλλος θίασος ονόματι αντιπολίτευση αναλώνεται είτε σε κεντροδεξιά συνέδρια είτε σε κεντροαριστερές ζυμώσεις και τέλος κάτι άλλοι υποκριτές απεργούν αυτή τη στιγμή για να μη μαθαίνει ο κόσμος τα νέα, έστω έτσι όπως αυτοί παρουσιάζουν.

Αυτή η χώρα υπάρχει πλέον μόνο στους χάρτες ως σημείο αναφοράς. Τελείωσε. Ξόφλησε. Φρόντισε και φροντίζει ο καρπαζοεισπράκτορας λαός της για αυτό.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!