tromaktiko: Θέλω το παιδί μου να είναι έξυπνο και χαρούμενο… γίνεται;

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Θέλω το παιδί μου να είναι έξυπνο και χαρούμενο… γίνεται;



Η μακροπρόθεσμη μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που μπόρεσαν να περιμένουν είχαν και καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους σε σχέση με...
τα παιδιά που δεν άντεξαν την αναμονή. Τα παιδιά όμως που αντέχουν να περιμένουν, γίνονται κοινωνικά πιο ευέλικτα, συντονίζονται συναισθηματικά καλύτερα με τον «άλλον», επικοινωνούν καλύτερα και χαίρονται περισσότερο.


Εξασφαλίστε χρόνο για τη γυμναστική τους

Η άσκηση αυξάνει τις γνωστικές δεξιότητες των παιδιών σε ποσοστό 100%. Επίσης βάσει ερευνών, τα παιδιά που ασχολούνται συστηματικά με αθλήματα παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τη Φυσικοχημεία. Και πάλι οι καλές βελτιώσεις αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση των παιδιών και βελτιώνουν το συναίσθημά τους. Η άσκηση επίσης μειώνει το στρες και αυτό θεωρείται ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος ενίσχυσης της ευτυχίας.

Μην τους λέτε πόσο έξυπνα είναι

Σε ένα σχολείο στην Αμερική διεξήχθη το εξής πείραμα: Τα παιδιά μιας τάξης έγραψαν 3 διαγωνίσματα: ένα πολύ εύκολο διαγώνισμα όπου όλοι πήγαν καλά, ένα πολύ δύσκολο διαγώνισμα όπου όλοι απέτυχαν και ένα διαγώνισμα μέτριας δυσκολίας, αντίστοιχης της τάξης τους.

Τα παιδιά που στα δύο πρώτα διαγωνίσματα είχαν χαρακτηριστεί από το δάσκαλο ως «ευσυνείδητα και σκληρά εργαζόμενα» είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στο 3ο διαγώνισμα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που είχαν χαρακτηριστεί «έξυπνοι μαθητές». Ο χαρακτηρισμός «έξυπνο» παιδί ή «έξυπνος» μαθητής στερεί από το παιδί την επιθυμία να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, δημιουργεί μεγάλο φόβο για μία πιθανή αποτυχία, μειώνει την αυτενέργεια του παιδιού και επηρεάζει αρνητικά τη συναισθηματική του κατάσταση. Ξέρετε τι βάρος φέρουν τα «έξυπνα» παιδιά, αφού πρέπει μονίμως να αποδεικνύουν στους γύρω τους την …. εξυπνάδα τους;

Η συστηματική προσπάθεια των γονιών να επαινούν την προσπάθεια την ευσυνειδησία τους και την καλοσύνη των παιδιών τους αντί για την εξυπνάδα τους είναι τελικά αυτή που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή και το συναίσθημα του παιδιού τους!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!